Loading...
Menu

ACSTAC 2014 Start-Day

 

ACSTAC 2014. Αρχίζει...

Με μία ενημερωτική συνάντηση ξεκίνησε η ενδιαφέρουσα διαδρομή προς το 4ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας - ACSTAC 2014.

Περισσότεροι απο120 μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών, γονείς και καθηγητές, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Κολλέγιο Ανατόλια, για να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις του ACSTAC. Στο κοινό παρουσιάστηκαν τα βήματα της δημιουργίας μίας επιστημονικής εργασίας, και μία ενότητα με τον Στέφανο Πραμαντιώτη σχετικά με τις σύγχρονες δυνατότητες οπτικοποίησης μιας ιδέας και δημιουργίας σύντομης ταινίας. Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλη προσήλωση τις ολιγόλεπτες ομιλίες καθηγητών και μαθητών που συμμετείχαν σε προηγούμενα συνέδρια, ενώ από τις ωραιότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν όταν «κόλλησαν» σε ένα ζωγραφισμένο δέντρο τις ιδέες που τους γεννήθηκαν κατά την ημέρα του Start Day.

Το  ACSTAC 2014 θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2014 με σύνθημα «Humanities meet Science», έχοντας και φέτος πιστοποίηση από το CERN. Στο Μαθητικό Συνέδριο θα παρουσιασθούν εργασίες σχετικές με τους τομείς Βιολογίας, Χημείας και Φυσικής, αλλά και διαθεματικές εργασίες που συνδυάζουν Βιολογία / Χημεία / Φυσική / Μαθηματικά / Πληροφορική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επιπλέον, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση εκθέσεων (exhibition) και κατασκευών (construction), Debate μέσω Skype, και διαγωνισμός animation. Το Otium café φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς μίας ACSTAC κοινότητας με τη διοργάνωση διαλέξεων στο Morley House με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια, αρχής γενομένης από τις 23 Νοεμβρίου 2013.

Επιπλέον θα δημιουργηθεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα που θα προσφέρει χρήσιμο υλικό για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας. Ο χρήσιμος οδηγός για τον ερευνητή και τον επισκέπτη του ACSTAC θα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Στο πλαίσιο του ACSTAC μαθητές θα διαγωνισθούν και φέτος στο ACALC (The Anatolia College Annual Logic Competition), ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μαθηματικών και λογικών γρίφων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ.

Πληροφορίες: Δρ Χάιδω Σαμαρά, συντονίστρια ACSTAC  (τηλ. 2310-398251, e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..) Βλ. επίσης www.acstac.gr

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead